sumcek_001Týchto pretekov v histórii ich konania som sa  osobne ešte nemal možnosť zúčastniť. Avšak tento rok máme v krúžku dostatok mladých rybárov so záujmom zúčastniť sa aj pretekov, ktoré usporadúvajú naši susedia. Jakup a Martin Godánovci z Cífera sa v sprievode svojho strýka a mňa rozhodli týchto pretekov zúčastniť.  Za Trnavu ďalej  súťažili aj Dáška Strížová a Andrej Heger. Príprava bola pre mňa netradičná – zabezpečiť kuracie pečienky, bravčové srdce, psačie granule a krmivo, ktoré by čo najviac páchlo. Všetko sa podarilo a namiešali sme riadny smrad. Losovanie prebehlo v celku v poriadku. Niektorí zo staršej kategórie keď prišli na svoje miesto zistili, že žiadne miesto nemajú. Zo štyria sa museli nakoniec presunúť na opačnú stranu štrkoviska. Ako nakoniec počítanie sumčekov ukázalo , bola to pre nich super vec. Všetci čo boli na opačnej strane sa podelili o stupne víťazov.

sumcek_002Losovanie a Inštrukcie na začiatok preteku!

Všetci trnaváci boli spolu na pravej strane – Jakub Godány, Martin Godány, Andrej Heger i Dáška Strížová sa vytrápili bičmi v pomerne plytkej a zarastenej vode.sumcek_003 Tí čo sedeli samostatne oproti Andrejovi a Jakubovi to mali lepšie!

sumcek_004sumcek_005„Najlepší flek „ sa ušiel Martinovi, ktorý svoj dobrý lós premenil za asistencie strýka a vypínaní sumčekov v koženej rukavici vo víťazstvo. Ostatní sa pomerne trápili. Očakávali sa aktívnejšie útoky sumčekov, ale v plytkej vode sa akosi nezjavili. Opačná strana bola omnoho priaznivejšia na lov.

ceny_sumcekNašťastie počasie prialo, množstvo pripravených cien držalo všetkých v napätí pri boji o každú rybku! Každá jedna bola veľmi dôležitá. Pri rovnakom počte ulovených sumčekov, bol na tom lepšie pretekár ktorý bol mladší.

sumcek_006sumcek_007Svoju poctivú robotu odviedli tento krát rozhodcovia, ktorí precízne rátali a zapisovali každý úlovok do štartovného lístka pretekára.

sumcek_009Záverečné vyhodnotenie a určenie víťazov zvládol pán Heler a drahovská organizácia v pohode. Množstvo pripravených cien putovalo do rúk šťastným deťom a víťazné poháre budú znovu pripomínať zážitky pri love tejto zvláštnej  pichľavej nežiadúcej ryby, ktorá sa do našich vôd dostala len akýmsi omylom. Premnožila sa  a spôsobuje v našich vodách veľké škody.

sumcek_01036137436_2005474672859234_9026798586377011200_oPrikladám aj výsledkovú listinu oboch kategórií. Na rok sa sem znovu radi vrátime vyskúšať si rybačku na túto ozaj netradičnú súťažnú rybku.

neskonala_radostNa záver prikladám foo,  ktoré dokonale dokumentuje šťastného lovca!

Ostatné fotografie zobrazujúce atmosféru týchto celoslovenských pretekov nájdete na facebooku!

-Ardan-