Hlavní organizátori seriálu pretekov ŠTUPLÍK CUP:

ZDRUŽENIE PRIAZNIVCOV ŠPORTOVÉ­ HO RYBOLOVU,

DRK JAROSLAVA HELERA

Spoluorganizátor seriálu pretekov ŠTUPLÍK CUP:

SEKCIA LRU-P  pri Rade SRZ , Žilina

Spoluorganizátori a sponzori preteku:

MsO Hlohovec, Ján Ottinger, DRK Jaroslava Helera, Maver- František Hanáček, DIRNI s.r.o., Róbert Bajzík,

17 mladých rybárov z nášho regiónu sa zapojilo do seriálu pretekov. Propagujúcich športový rybolov spôsobom na plávanú. Medzi nimi aj dvaja mladí rybári z MsO SRZ Trnava – Dáška Strížová a mladučký Damián Križan, vedľa ktorého som po celý čas trvania pretekov sedel a dirigoval ho. Bola to jeho prvá premiéra na takomto podujatí u susedov. Bol som zvedavý ako sa popasuje s trojhodinovým šľahaním vody 5 metrovým bičom!

stuplik_zelenice_losČísla na losovanie boli napísané na zozadu balíčku háčikov, takže loviť bolo na čo!

Súbežne na vedľajšom jazere prebehol pretek pre „už vážnejších pretekárov”, ktorí sa zapájajú do detskej ligy Účiek. Túto mini súťaž v počte 6 pretekárov zorganizoval a materiálne zabezpečil Martin Lipka – štátny tréner pre mládež.

stuplik_zelenice_002stuplik_zelenice_003Dáška Strížová na svojom tróne.

Po losovaní sa všetci rozbehli na svoje miesta a pripravovali sa na svoje premiérové preteky.  Niektoré deti boli ozaj malé a nevládali ani udržať bič a nahadzovať. Ale o to väčšia bola odmena a radosť za ulovenú drobnú plotičku, beličku či pidi pleskáčika. Damián si vylosoval zaujímavé miesto, presne v strede trate, kde bolo pomerne plytko a dno bolo zarastené vodnou trávou.

stuplik_zelenice_004stuplik_zelenice_006Niečo na dokreslenie atmosféry – loviaci susedia!

stuplik_zelenice_018Damián v akcii!

Vietor fúkal hodne z ľava a nahnal rybu na pravú stranu- Damiám sa snažil loviť drobnú rybku – pekné plotičky a beličky. Niektoré boli celkom slušné. Ku koncu chcel Damiám silou mocou nahodiť prútom s očkami na kapra. Ale keď som videl, že z diaľky lovili len drobných pleskáčikov, tak som ho na kapra nepustil. Cítil so, že má pomerne dosť rybiek a tajne dúfal aj v pódiové umiestnenie. Sľúbil som mu za tretie miesto kopček zmrzliny – za druhé 2 a za prvé miesto poriadnu trojitú.

stuplik_zelenice_019Hodinku pred koncom sa poriadne schladilo – aj prišla prehánka, ale nič vážneho!

Po odpískaní konca pretekov som si poriadne odfúkol a čakali sme na váženie. Veľké bolo moje prekvapenie, keď sme vytiahli sieťku a rybiek v nej bolo akosi málo. Po bližšej kontrole som našiel v sieťke 2 celkom slušné diery, kade drobné rybky našli slobodu a na nejaké váženie neboli zvedavé. Takže nakoniec zo zmrzliny nebolo nič. Ale aspoň poučenie do budúcna – pred každým pretekom si poriadne skontrolovať úlovkovú sieťku. Ako sa ukázalo táto vec mala rozhodujúci vplyv na výsledok. A Damián mal akurát poriadne unavenú ruku od neustáleho nahadzovania 5 metrovým bičom.

stuplik_zelenice_011Pustenie úlovku má svoje čaro!

stuplik_zelenice_012Po zvážení a zabalení výbavy sme sa presunuli na vyhodnotenie. Tu domáci ponúkli všetkým statnú porciu gulášika, s ktorým boli citovo spätý od skorých ranných hodín. Ale  malým hladošom padol vhod. Aj ja som mal dlhší čas červené fúzy od papriky.

stuplik_zelenice_016stuplik_zelenice_013Deti si pri vyhlasovaní výsledkov pánom Helerom preberali pekné poháre a ceny od sponzorov. Za výkony sa vzájomne odmeňovali potleskom.

stuplik_zelenice_015Na záver dostali všetci po svojej zlatej rybke – ktorá im možno napomôže v ďalšom kole Štuplík cupe k lepšiemu umiestneniu!

U týchto mladých rybárov ide predovšetkým o to aby pričuchli trochu k športovému rybolovu - lovili rybky a dali im na záver slobodu s radostným pocitom.

stuplik_zelenice_vysl_listinaVýsledky a dosiahnuté úlovky sú na spoločnej výsledkovej listine.

stuplik_zelenice_014Spoločná záverečná fotografia účastníkov pretekov, ktorí sa dúfam znovu všetci stretnú na ďalšom kole zo seriáli usporiadaného pre mladých rybárov v roku 2018.

Ďakujem organizátorom, že sa im s pomocou množstva sponzorov podarilo zorganizovať akciu, ktorá potešila rybársky dorast a umožnila im prežiť pekné chvíle s kamarátmi a rodičmi pri vode s úžasnými stvoreniami akými naše ryby sú!

Z atmosférou na akci vás rád oboznámil  - Ardan